Rijkerleven.com maakt gebruik van cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en advertenties te personaliseren. Als je deze site gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.   AKKOORD   Meer info tonen

English Español Nederlands

website: DJ BastiQ

Internetverbinding delen

Deel een breedband internetverbinding, zoals ADSL of via de TV-kabel met de buren. Het voordeel van dit type verbinding is, dat er alleen een vast tarief berekend wordt (geen beltikken). Hierdoor zijn de kosten makkelijk te delen door het aantal gebruikers. Qua snelheid zul je nauwelijks verschil merken. Gebruik voor de verdeling bijvoorbeeld een 4 poorts router.

Bekijk hiervoor de keine letters van het contract of het is toegestaan.

terug naar categorie »

Reactie plaatsen:
je naam:
je e-mailadres:
(niet zichtbaar op website & niet verplicht)
vul hieronder je reactie in:
Om een onderscheid te kunnen maken tussen handmatig verzonden reacties en automatisch verzonden reacties, is verificatie vereist. Bereken onderstaande som.
vijf plus drie is ...
Vul de uitkomst van de som hier in (in cijfers):
11626
van: Aatje
geplaatst op  06-05-2016 / 11:50 uur

Het mag niet van je breedband provider, maar volgens het contract mag die provider jou wel een veel lagere snelheid leveren dan waarvoor je betaalt. Ook als je buren allemaal een eigen abonnement hebben, deelt de provider de verbinding met je buren. De kabel is gewoon voor elk adres gesplitst en op tijden dat veel buren internet gebruiken, zal je data snelheid flink teruglopen. Maar de rekening die iedereen betaalt wordt er niet minder om. Spreek je af om samen 1 abonnement te delen, dan wordt het dus niet langzamer dan wanneer je allemaal een eigen abonnement betaalt.

Moreel bezwaar zie ik dus niet tegen het delen van je internet verbinding met de buren. Wel is het in strijd met een erg oneerlijk contract. Zorg er dus voor, dat je loskoppelt als de provider een monteur stuurt voor het één of ander. Verzeker je er ook van, dat je buren (of hun kinderen) geen andere illegale dingen doen via jouw verbinding.

1609
van: Eric
geplaatst op  20-10-2006 / 14:11 uur

@ Lucas Beer,

dat hangt van je contract af...

1606
van: Lucas Beer
geplaatst op  20-10-2006 / 12:03 uur

Hallo allemaal,

Leuk bedacht maar is dit niet strafbaar?

1076
van: Arthur
geplaatst op  21-01-2006 / 10:34 uur

Vergeet niet dat als jij degene bent die het abonnement heeft, je twee dingen in de gaten moet houden:
Ten eerste mag het net van de provider (maar die controleert dat vast niet). Ten tweede: mocht je buurman of vrouw allerlei malafide praktijken uitvoeren, dan gebeurt dat in principe wel met jouw internetverbinding. Ik weet niet hoeveel moeite het koste een rechter er van te overtuigen dat de kinderporno van de buurman kwam.

81
van: Coen
geplaatst op  27-01-2004 / 10:11 uur

Dit mag natuurlijk niet van je provider. Gelukkig kunnen ze niet zien met hoeveel computers je op het internet zit.