Rijkerleven.com maakt gebruik van cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en advertenties te personaliseren. Als je deze site gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.   AKKOORD   Meer info tonen

English Español Nederlands

website: DJ BastiQ

Regenton

Vang het regenwater op met een regenton. Dit water kan goed gebruikt worden voor de verzorging van planten. Pas echter op bij het gebruiken van dit water voor andere doeleinden, zoals de auto wassen. Er zit bijna altijd zand in dit water, waardoor de lak van de auto beschadigd.

terug naar categorie »

Reactie plaatsen:
je naam:
je e-mailadres:
(niet zichtbaar op website & niet verplicht)
vul hieronder je reactie in:
Om een onderscheid te kunnen maken tussen handmatig verzonden reacties en automatisch verzonden reacties, is verificatie vereist. Bereken onderstaande som.
vijf plus drie is ...
Vul de uitkomst van de som hier in (in cijfers):
10038
van: ingrid
geplaatst op  07-05-2014 / 22:19 uur

Grondwater is mooi, maar je moet een bron hebben of laten aanleggen. Dat is niet overal toegestaan en het is ook niet bepaald gratis. Kun je het je veroorloven om diep te laten boren, dan heb je op 1000 meter kokend heet water, dat je verder nooit meer wat kost. Ben je burgemeester van Almere, dan kun je dat zonder vergunning laten doen. Alle andere polderbewoners is dat verboden. Ook als je netjes een vergunning aanvraagt.

5189
van: ecobron
geplaatst op  03-05-2010 / 22:33 uur

Hallo allemaal wij zijn Ecobron watertechniek en wij specialiseren ons op het gebied van aanleggen van grondwater bronnen en beregening systemen.
wij spuiten bronnen met een diameter van 63mm, 75mm en 90mm met een diepte van 10mtr ook leveren wij pompen en alles wat erbij hoort.
voor bronnen binnen een straal van 10km rond Emlichheim(de) of rond Vroomshoop rekenen wij €175,- woont u verder weg komen hier voorrijkosten bij.
voor meer info kunt u ook kijken op www.ecobron.net
m vr gr Ecobron.

4385
van: Henk
geplaatst op  31-07-2009 / 11:52 uur

als je het water d.mm.v. een stuk tuinslang van bovenaf overhevelt ( even zuigen)in een emmer, dan blijft het zand op de bodem van de ton liggen. Ik doe dit al jaren en geen schrammetje hoor

4198
van: Miranda
geplaatst op  16-04-2009 / 23:44 uur

Je kan ook gewoon slootwater gebruiken voor je ramen/auto/planten. Tis gratis en geeft streeploze schone ramen.

4197
van: Miranda
geplaatst op  16-04-2009 / 23:40 uur

Een regenton vult zich alleen als het regent en als het regent is het niet logisch om je ramen te zemen, je auto te wassen, de stoep schoon te maken of je tuinplanten water te geven. Als je het bewaard voor droog weer (en in NL kan dat best lang duren), dan komen er bacterien en wormpjes in en dan gebruik je het ook niet. Goedkoper is dus om gewoon geen ton te kopen en dit geld opzij te zetten voor nuttige dingen.

648
van: Freddy
geplaatst op  29-08-2005 / 15:18 uur

Bij gebruik van de hogedrukreiniger een aanzuigslang gebruiken met een filter en aansluiten op de regenton. Het filter zorgt er voor dat je je auto niet zandstraalt. Zelf heb ik een goedkoop model Karcher en een aanzuigslang is niet echt duur (prijs ben ik vergeten) Het gebruik van een hogedrukreiniger is sowieso goedkoper dan gewoon de tuinslang gebruiken. Je gebruikt weinig water maar je hebt wel een krachtige straal water. Het is wel belangrijk om, bij gebruik van een aanzuigslang, er voor te zorgen dat bij het inschakelen van het apparaat de aanzuigslang gevuld is en dat de drukslang nog niet aangekoppeld is, dit om te voorkomen dat het pomphuis niet 'droog' staat, en daardoor beschadigd raakt.

181
van: esther
geplaatst op  09-08-2004 / 11:45 uur

Kijk wel uit met warm weer. Water dat - met name met warm weer- lang stilstaat kan ziektekiemen bevatten.

172
van: C .Beijens
geplaatst op  25-07-2004 / 22:04 uur

Houten regentonnen kuipen en handpompen. Een exclusief recycle product. Decoratief en funktioneel, in gebruik waterbesparend en milieubewust. www.regentonnen.nl

38
van: henriĆ«tte
geplaatst op  07-06-2003 / 18:45 uur

Regenwater kan je voor heel veel dingen gebruiken .Je kan er je stoep/straat me doen en je tuinplanten water meegeven.Je kan er ook je ramen mee zemen , het scheelt kostbaar leidingwater (dit werd vroeger heel veel gedaan , je ramen met regen water ) Als je bang bent om de lak van je auto te beschadigen met evt.zand wat erin zit kan je het door een oude doek gooien wat je over de emmer bind of een stuk panty waar je het doorgiet .Je zeeft dan alle rommel eruit .