Rijkerleven.com maakt gebruik van cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en advertenties te personaliseren. Als je deze site gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.   AKKOORD   Meer info tonen

English Español Nederlands

website: DJ BastiQ

Zelf klussen

Onderhoud van een eigen woning brengt hoge kosten met zich mee. Deze kostenpost is te beperken door zoveel mogelijk zelf uit te voeren, want door inhuur van werklui vallen de totale kosten al snel 3 maal hoger uit.

terug naar categorie »

Reactie plaatsen:
je naam:
je e-mailadres:
(niet zichtbaar op website & niet verplicht)
vul hieronder je reactie in:
Om een onderscheid te kunnen maken tussen handmatig verzonden reacties en automatisch verzonden reacties, is verificatie vereist. Bereken onderstaande som.
vijf plus drie is ...
Vul de uitkomst van de som hier in (in cijfers):
6630
van: elsje49
geplaatst op  26-07-2011 / 12:38 uur

wat als je zelf wilt klussen maar vanwege een handycap dit niet kan doen,geen financiele middelen hebt om iemand in te huren of materiaal te kopen,wat kan je dan nog

4061
van: Rob
geplaatst op  17-03-2009 / 20:52 uur

Nu een ander verhaal...Je begint aan iets waar je weinig of niets vanaf weet...folders v/d bouwmarkt zijn ook geen uitkomst...Dan toch maar een vakman bellen die jouw zootje weer kan repareren en de klus alsnog klaren.
Kijk in het vervolg gewoon op www.timmerwerkopmaat.com !!!

3355
van: Marjan van Ommeren
geplaatst op  28-06-2008 / 22:25 uur

Wij verbouwen zelf al zo'n 10 jaar. We doen alles zelf, en het is echt WAAR, het scheelt bergen aan kosten voor aannemers e.d.

Door het zelf te doen ken je je eigen huis als geen ander, en je hebt wellicht de mogelijkheid om de materialen iets duurder/iets degelijker/iets luxer te kiezen. Kies in beginsel wel datgene wat je echt wilt. Het later veranderen/wijzigen, kost natuurlijk weer extra tijd, geld en energie.

Een mix gebruiken van 2e hands en nieuw werkt ook voortreffelijk. Bespaar niet op goede gereedschappen, dit verdient zich altijd terug en neem de tijd voor dingen! Niet wachten, kost altijd geld! Je plannen moeten eerst in je hoofd gerijpt zijn, voordat je eraan begint, want de praktijk is altijd weerbarstiger dan de theorie.

Rond je werkzaamheden altijd met een "opruimronde" af, want: hoe schoner en geordender je werkt, hoe sneller je werkt: ZOEKEN IS ZONDE VAN DE TIJD! en moet je eigenlijk zoveel mogelijk proberen uit te bannen. Een gereedschapstrolly (waarin je gereedschap ordelijk is opgeborgen) werkt voortreffelijk! Je kunt hem vlakbij je werkzaamheden plaatsten en je hebt altijd je gereedschap op orde, je kunt het altijd weer terugvinden, mits je natuurlijk je "opruimronde" toepast.

Och, ik zou een boek vol kunnen schrijven met geld besparende tips!

Het bovenstaande is een tipje van de sluier...