Rijkerleven.com maakt gebruik van cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en advertenties te personaliseren. Als je deze site gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.   AKKOORD   Meer info tonen

English Español Nederlands

website: DJ BastiQ

Schroeven, spijkers, enz.

Het spijkeren en schroeven is milieuvriendelijker dan lijmen, want lijm bezit nog te vaak een organisch oplosmiddel. Gespijkerde en geschroefde materialen kunnen naderhand weer uit elkaar worden gehaald voor hergebruik. Bewaar alle oude spijkers en schroeven in een glazen pot, dit maakt het overzichtelijker.

Veel winkels verkopen spijkers en schroeven in zogeheten blisterverpakkingen. Deze plastic verpakking zijn nou niet bepaald milieuvriendelijk en zorgen voor een behoorlijke afvalberg. Dan is het beter om spijkers, schroeven etc. los te kopen. Bovendien veelal goedkoper.

terug naar categorie »

Reactie plaatsen:
je naam:
je e-mailadres:
(niet zichtbaar op website & niet verplicht)
vul hieronder je reactie in:
Om een onderscheid te kunnen maken tussen handmatig verzonden reacties en automatisch verzonden reacties, is verificatie vereist. Bereken onderstaande som.
vijf plus drie is ...
Vul de uitkomst van de som hier in (in cijfers):
11715
van: Bas
geplaatst op  22-08-2016 / 17:02 uur

Ik denk dat de milieuvriendelijkste schroeven in kartonnen doosjes zitten. Hier kun je naar vragen bij de leverancier. Ik heb onlangs op schroevengroothandel.nl besteld en daar kreeg ik een papieren doosje. Bij de bouwmarkt kun je ze ook halen in een plastic zakje maar daar betaal je vaak wel een veel hogere prijs per schroef.

3709
van: Gertjan
geplaatst op  11-11-2008 / 07:30 uur

Ik ben op zoek naar een goede vergelijking van spijkeren en schroeven. Denk daarbij aan: Wat is sneller? Wat is goedkoper? Wat is sterker (draadnagels zijn buigbaar, schroeven meestal niet)?

542
van: irma
geplaatst op  05-06-2005 / 12:31 uur

Bij de bouwmarkt Praxis kun je elk schroefje en spijkertje los kopen. Je weegt gewoon het aantal af op de weegschaal en plakt het bonnetje voor de prijs op het zakje. Helaas zijn het plastic zakjes.