Rijkerleven.com maakt gebruik van cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en advertenties te personaliseren. Als je deze site gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.   AKKOORD   Meer info tonen

English Español Nederlands

website: DJ BastiQ

Hout

Vermijd het gebruik van tropisch hardhout, ook van meubelplaat, multiplex of triplex waarin tropisch hout is verwerkt. Voor elke toepassing van tropisch hout is een goed alternatief.

Hergebruik van oud sloophout is vaak beter dan nieuw hout, omdat het "gewaterd" en uitgewerkt is. Let er wel op dat het hout niet verduurzaamd is, want de middelen die hiervoor gebruikt worden zijn milieuvervuilend.

Verder is repareren natuurlijk beter dan vervangen. Bijvoorbeeld, als er in een kozijn houtrot is geconstateerd, kan je beter alleen het verrotte deel repareren in plaats van een heel nieuw kozijn te plaatsen.

terug naar categorie »

Reactie plaatsen:
je naam:
je e-mailadres:
(niet zichtbaar op website & niet verplicht)
vul hieronder je reactie in:
Om een onderscheid te kunnen maken tussen handmatig verzonden reacties en automatisch verzonden reacties, is verificatie vereist. Bereken onderstaande som.
vijf plus drie is ...
Vul de uitkomst van de som hier in (in cijfers):
3354
van: Marjan van Ommeren
geplaatst op  28-06-2008 / 22:10 uur

Wij verbouwen al zo'n 10 jaar. Onze ervaring is: probeer, en zeker op het gebied van hout!, zoveel mogelijk de bouwmarkt te vermijden. Je betaalt so-wie-so daar te veel en de kwaliteit is ook niet altijd alles (vaak is het hout ook nog kromgetrokken). Probeer om je heen te kijken (bijv. op Marktplaats.nl), of bij 2e hands bouwmaterialenzaken. Daar kan je misschien nog wel een goede deal sluiten, zeker als je veel hout nodig hebt, zoals bijv. dikke balken zou ik dat zeker doen! Wij hebben bijvoorbeeld een keer een partij eikenhouten balken gekocht voor 14 euro per stuk! Daar maken we onze raamkozijnen van. Nieuw kopen is niet te betalen zo duur.

2139
van: Vincent
geplaatst op  21-03-2007 / 09:09 uur

Het vinden van sloophout (wat natuurlijk altijd oud is anders is het geen sloophout), is nog niet zo makkelijk.