Rijkerleven.com maakt gebruik van cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en advertenties te personaliseren. Als je deze site gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.   AKKOORD   Meer info tonen

English Español Nederlands

website: DJ BastiQ

Bij mooi weer, centrifugeren op een laag toerental

Gezien de hoge verbruikskosten van een wasdroger is het verstandig de ouderwetse methode toe te passen. Lijntjes! Binnen en/of buiten.

Voor buiten zijn de meest ideale condities om het wasgoed snel en goedkoop fris en droog te krijgen: lekker warm en droog weer, liefst ook een windje erbij en dan het wasgoed zo ruim mogelijk aan de waslijn te hangen. Bij deze ideale omstandigheden kan het wasje op een aanzienlijk lager toerental worden gecentrifugeerd. Dit bespaart weer op de energiekosten en de natuur beloont je met een frisse droge was.

Binnen is een trapgat ideaal, aangezien hier altijd wel een luchtstroom is.

terug naar categorie »

Reactie plaatsen:
je naam:
je e-mailadres:
(niet zichtbaar op website & niet verplicht)
vul hieronder je reactie in:
Om een onderscheid te kunnen maken tussen handmatig verzonden reacties en automatisch verzonden reacties, is verificatie vereist. Bereken onderstaande som.
vijf plus drie is ...
Vul de uitkomst van de som hier in (in cijfers):
8849
van: christiaan
geplaatst op  07-01-2013 / 18:20 uur

Laag toerental, in de vouw laten drogen, sommige stukken kletsnat. Lijntjes met vaste systematiek, op de zolder. Laag toerental bespaart aanzienlijk op onderhoud wasmachine. Veel minder lagerproblemen. Geen brandgevaar door de droger. Simpel en goed.

8227
van: hannes
geplaatst op  20-04-2012 / 13:06 uur

sowieso geeft het een zomers gevoel als de was lekker buiten hangt te drogen :P het is wel zo dat kleding uit de droger soepeler is dan van het waslijntje, dat komt omdat de katoenvezels losgeslagen worden in de trommel. strijk je zon gedroogde wasgoed dan is het net zo soepel als uit de trommel. is verder goedkoper (want minder stroomverbruik) en beter voor de kleding want de agressieve manier van drogen (hitte en door elkaar slaan van kleding) zorgt voor een snellere slijting van de stof

4992
van: Angela
geplaatst op  12-03-2010 / 14:31 uur

@ Sander : Gelijk heb je met die krentenkakkerij hier. Aan de ene kant komen ze hier met stomme arbeidsintensieve tips uit de middeleeuwen om daarna weer een tip te geven waarmee je al je werk weer teniet doet. Als je hele dagen niks anders te doen heb dan zeep raspen of je eigen wil spinnen dan moet je echt eens een bezigheid of (vrijwilligers)baan zoeken.

4865
van: Sander
geplaatst op  05-02-2010 / 17:06 uur

Nee, lekker, sta je net een liter wasverzachter bij je handdoekken te gooien, hang je ze te drogen aan een rekje, zijn ze zo hard geworden dat je je kat er mee kan dood slaan! Gewoon in de droogtrommel! En als dat te duur is, een cursus volgen en wat gaan doen met je leven! Go make some money!!!

4495
van: Anika
geplaatst op  21-09-2009 / 21:22 uur

Bij het binnen drogen van het wasgoed, let a.u.b. of er een raampje op een kier staat. Dan kan het vocht weg en is alles eerder droog en geen aanslag op ruiten... Liefst op de zolder drogen, waar de verwarmingsketel staat, klein zolderraampje op een kier.. ideaal. Maar ja niet iedereen heeft een zolder...

4460
van: loes
geplaatst op  08-09-2009 / 10:54 uur

Beddegoed en bovenkleding gaan niet in de droger. Vooral spijkerbroeken duren mij veel te lang eer ze droog zijn in de droger. En ze slijten zo vlug. Hier hang ik zoveel mogelijk was op. Pas als mijn astma weer op speelt door de hoeveelheid lucht in huis gaat de wasdroger aan!

4147
van: Anneke
geplaatst op  04-04-2009 / 11:48 uur

Gebruik de wasdroger zo min mogelijk, maar als ik hem gebruik zet ik tijdens het drogen een rek met extra wasgoed voor de draaidende droger. Zo krijg ik twee wasjes droog voor de prijs van EEN... Doe dat vooral met gewassen dekbedden , kunnen niet in de droger dan er maar voor..

4023
van: Ann
geplaatst op  15-03-2009 / 01:17 uur

Van al dat was drogen in huis wordt het heel vochtig van. Ik had aldoor beslagen ruiten, zag er niet uit.

2008
van: Rob ACM
geplaatst op  13-02-2007 / 13:34 uur

jong gezin met veel was (kind hoeft maar 2 keer over te geven op schoon beddegoed) , wel een trapgat, maar na drie wassen echt geen trapgat en zolder meer over. Keuze valt dus op gas of warmtepompdroger.
En ja hoor er wordt echt nog wel gedroogt aan een lijn zeker in de droge perioden.

1915
van: Vies hondje
geplaatst op  24-01-2007 / 23:37 uur

Wel interessant om \\\'ns te horen van een gasdroger, maar na rondneuzen on the net vond ik bij milieucentraal:
\\\"Elektrische wasdrogers met een Energielabel-A (alleen warmtepompdrogers) verbruiken de minste energie. Ze zijn duurder in aanschaf, maar verdienen zichzelf terug door besparing op de energierekening. Dat geldt ook voor gasverwarmde luchtafvoerdrogers, die sinds eind 2006 weer verkrijgbaar zijn.\\\"
en ook:
:\\\"Na even van de markt te zijn geweest, is de gasdroger sinds eind 2006 weer verkrijgbaar. Gasdrogers zijn wat duurder in aanschaf maar verdienen zich terug via de energiebesparing.
Er is wel een extra gasaansluiting nodig, en goede ventilatie op de plaats waar het apparaat moet staan. Daarnaast heeft de gasdroger ook een elektriciteitsaansluiting nodig en een luchtafvoerbuis of -slang.

Ik kies dan liever voor de warmtepompdroger, geen speciale aansluitingen nodig. Nadeel:
. \\\"Een warmtepompdroger doet wel wat langer over het drogen, omdat de temperatuur minder hoog wordt. Voordeel is dat daardoor alle wasgoed (hittegevoelig en gewoon textiel) bij elkaar mag in de droogtrommel. Dus extra droogsessies zijn niet nodig.\\\"

924
van: willeke
geplaatst op  28-12-2005 / 20:00 uur

Wij bespaarden bijna 90 euro op de eindafrekening van de energiemaatschappij na een jaar de wasdroger bijna niet meer gebruikt te hebben.

564
van: ingrid
geplaatst op  14-06-2005 / 22:12 uur

in de winter stokenwe veel de houtkachel zet ik een rekje met wasgoed in de kamer als we naar bed gaan door de warmte die in de kamer blijft hangen is het de volgende ochtend ook lekker droog.

536
van: irma
geplaatst op  05-06-2005 / 11:58 uur

Zelfs de dikke spijkerstof van broeken en jacks droogt in minder dan een dag als ik ze in het trapgat hang.
We hebben een energiezuinig huis met hetelucht-verwarming en deze geeft een luchtstroom door het trapgat.

443
van: martine
geplaatst op  10-03-2005 / 14:06 uur

Ik gebruik mijn badkamer ook als droogruimte. \Als er alleen 's morgens wordt gedoucht kan dat heel goed. ik heb wat lijnen gespannen en hang daar de grote stukken op. In de winter!

67
van: aline de kort
geplaatst op  25-11-2003 / 21:35 uur

Blijkbaar heeft niemand ooit van de "gasdroger" gehoord. Deze gebruikt ongeveer 40 % minder energie als een elektrische. Ik heb er al jaren een. (een Miele).

39
van: henriĆ«tte
geplaatst op  07-06-2003 / 18:50 uur

Zomers kan je je wasgoed uitstekend buiten drogen, tenzij het veel en langdurig regent .S'winters gebruik ik de droger voor grote dingen als beddegoed en spijkerbroeken enz.Alle andere dingen hang ik op een wasrek binnen in huis .Wij hebben geen trappengat , dus dan moet je een andere oplossing zoeken .Als je overhemden op een hangertje hangt kreuken ze veel minder.