Rijkerleven.com maakt gebruik van cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en advertenties te personaliseren. Als je deze site gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.   AKKOORD   Meer info tonen

English Español Nederlands

website: DJ BastiQ

A en triple-A

Niet alle wasmachines zijn even zuinig met water en energie. De wasmachines met een A-label verbruikt de minste energie, apparaten met een G-label verbruiken de meeste energie. De machines met een A-label zijn vaak duurder in aanschaf, maar de extra kosten verdien je weer terug door een lagere energierekening, uitgezet tegen de gemiddelde levensduur van 15 jaar. Bijvoorbeeld, een A-label apparaat verbruikt maximaal 0,95 kWh voor een gemiddelde wasbeurt van 5 kg, een C-label apparaat gebruikt voor dezelfde was 1,25kWh.

Triple-A

Wasmachines met een Triple-A energielabel, hebben een A-label voor zowel energiegebruik, als was- en centrifugeerresultaat. De was komt droger uit de machine, zodat er minder energie nodig is voor de wasdroger.

Staar je echter niet blind op het A-label. Het label zegt niet alles over de machine. Neem ook de begeleidende brochure van het apparaat door en let op de technische gegevens. Er zijn situaties denkbaar waarbij een A-label niet het beste hoeft te zijn. Wanneer je bijvoorbeeld alleenstaande bent, is het wellicht niet nodig een A-label met grote inhoud/wastrommel te hebben. Mogelijk dat een apparaat met een lagere capaciteit ruim voldoet.

terug naar categorie »

Reactie plaatsen:
je naam:
je e-mailadres:
(niet zichtbaar op website & niet verplicht)
vul hieronder je reactie in:
Om een onderscheid te kunnen maken tussen handmatig verzonden reacties en automatisch verzonden reacties, is verificatie vereist. Bereken onderstaande som.
vijf plus drie is ...
Vul de uitkomst van de som hier in (in cijfers):
4387
van: annette
geplaatst op  02-08-2009 / 14:43 uur

Let op bij zuinige wasmachines en korte wasprogramma i.c.m. met vloeibaar wasmiddel. De slangen in de wasmachine kunnen aanslag krijgen door de lage temperatuur en het vloeibare wasmiddel. oplossing en behoud van de wasmachine: 1x per maand met soda(zeepbakjes) op 90 graden het hele wasprogramma draaien.

720
van: farghall
geplaatst op  21-09-2005 / 10:38 uur

ook de programma tijd terug brengen wat met mijn apparaat prima gaat (is ook een A bauwknecht)bijvoorbeeld linnen goed, handoeken (niet de keuken handoeken want die zijn heel vuil) en truien die was ik op een programma van 30 min op 30 graden...

719
van: farghall
geplaatst op  21-09-2005 / 10:35 uur

Het goedkoopste blijkt toch gewoon de temperatuur van je wasmachine (het draaien zelf) terug te brengen. alle was draai ik op 30 graden behalve 1 keer in de week echte vuilen spullen die doe ik op 60 graden... dat scheelt heel veel.

178
van: sanseveria
geplaatst op  03-08-2004 / 13:41 uur

mijn ervaring met de supercentrifugerende wasmachines, handig voor handdoeken enzo. maar voor kleding zet ik hem gewoon op 1200 toeren, anders is het een grote kreuk en dan moet je weer strijken, wat ook stroom kost.