Rijkerleven.com maakt gebruik van cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en advertenties te personaliseren. Als je deze site gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.   AKKOORD   Meer info tonen

English Español Nederlands

website: DJ BastiQ

Droger in warme ruimte lager verbruik

Zowel de luchtdroger als de condensdroger verbruiken minder energie wanneer ze in een warme ruimte staan. Ze maken dan gebruik van de verwarmde lucht. Dit heeft alleen zin wanneer deze ruimte toch al warm is en er niet extra gestookt hoeft te worden.

terug naar categorie »

Reactie plaatsen:
je naam:
je e-mailadres:
(niet zichtbaar op website & niet verplicht)
vul hieronder je reactie in:
Om een onderscheid te kunnen maken tussen handmatig verzonden reacties en automatisch verzonden reacties, is verificatie vereist. Bereken onderstaande som.
vijf plus drie is ...
Vul de uitkomst van de som hier in (in cijfers):
5345
van: Poundfoolish
geplaatst op  18-06-2010 / 15:46 uur

Ik heb de condensdroger in de bijkeuken staan. Als het koud is zet ik de deur van de keuken open, gratis warmte! En als iets er niet in mag hang ik het op bij de droger in de ruimte, dan droogt het sneller.

4216
van: Jolanda
geplaatst op  25-04-2009 / 21:42 uur

Het warme (of koude) water uit de condensdroger kan zo de wasmachine in. Werkt helaas niet wanneer je wasmachine direct begint met pompen

4089
van: Peter
geplaatst op  24-03-2009 / 14:32 uur

Een condensdroger gebruikt de omgevingslucht tbv van het condensatie proces. Een hogere omgevingstemperatuur zal dus resulteren in slechter drogen en het aanspraken van beveiligingen in de droger!
Besparen op de energierekening: geen condensdroger maar een warmtepompdroger kopen!

3812
van: cathy
geplaatst op  16-12-2008 / 23:11 uur

Jawel hoor:de droger neemt warmere lucht uit de ruimte waar íe geplaatst is en warmt deze lucht op. Warme lucht hoeft minder verwarmt te worden en levert dus een besparing op...

3460
van: Anne
geplaatst op  21-08-2008 / 11:48 uur

Warme lucht heeft geen effect op de werking van een condensdroger, de lucht circuleert in de droger en komt niet in contact met de lucht in de ruimte. Het is zelfs beter voor een condensdroger dat hij in een iets koelere ruimte staat omdat dan de condensor met koelere lucht wordt gekoeld en daardoor het condensatieproces efficiënter verloopt.