Rijkerleven.com maakt gebruik van cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en advertenties te personaliseren. Als je deze site gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.   AKKOORD   Meer info tonen

English Español Nederlands

website: DJ BastiQ

Greenpeace en de spaarlamp

Nederland massaal aan de spaarlamp, dat wil Greenpeace. Met spaarlampen help je het klimaat in een handomdraai, en verdien je ook nog eens geld. Op de website van 1 miljoen spaarlampen zie je wie allemaal al spaarlampen hebben ingedraaid, waaronder een hele hoop BN'ers. En natuurlijk kun je ook zelf meedoen, en je vrienden uitnodigen. Daarmee maak je kans op toffe prijzen: een weekendje naar lichtstad Parijs of een spot in een tv-spot.

terug naar categorie »

Reactie plaatsen:
je naam:
je e-mailadres:
(niet zichtbaar op website & niet verplicht)
vul hieronder je reactie in:
Om een onderscheid te kunnen maken tussen handmatig verzonden reacties en automatisch verzonden reacties, is verificatie vereist. Bereken onderstaande som.
vijf plus drie is ...
Vul de uitkomst van de som hier in (in cijfers):
11717
van: Kees
geplaatst op  22-08-2016 / 17:33 uur

Spaarlampen zijn inderdaad niet meer van deze tijd Marianne. Met ledverlichting ben je veel goedkoper uit qua verbruik. Daarnaast zijn ledlampen in de aanschaf ook veel goedkoper geworden. Online kun je ze bij veel webshops bestellen tegen zeer scherpe prijzen en in degelijke kwaliteit. Ik heb vorig jaar bij lichtpartner.nl een paar ledspots gekocht en deze bevallen tot nu toe prima.

10354
van: marianne
geplaatst op  02-09-2014 / 22:44 uur

Lees de pagina watt berekenen dan zie de watt (kosten) berekenen dan kan je alles berekenen wat je maar wil een spaarlamp kost bijna 27 euro per jaar een led lamp 2 euro per jaar

10039
van: ingrid
geplaatst op  07-05-2014 / 22:23 uur

Mijn eerste spaarlampen gingen jaren mee. De nieuwste zijn binnen een jaar kapot.

8943
van: Knol
geplaatst op  25-02-2013 / 15:49 uur

Spaarlamp?
Tegenwoordig zijn er ook LED lampen.
Dat is naar mijnidee toch echt de goedkoopste en beste lamp die er te verkrijgen is. En gaat ook nog eens jaaaaaaaaaaaaaren mee.

7311
van: Jan
geplaatst op  11-12-2011 / 13:14 uur

de spaarlamp is een milieuramplamp

er zit kwik in, de grondstoffen om spaarlampen te produceren vervuilend zijn, de productie kosten erg hoog zijn de vernietig kosten erg hoog zijn, dit totaal plaatje maakt dat de spaarlamp nog niet 1% goedkoper is in energie verbruik. en het specterum van het licht dermate kleiner is tov de gloeilamp
dus wat is dan de rede nog om een spaarlamp te kopen? want we betalen toch dus ook voor de zwaar vervuiende manier van produceren van deze milieuramplamp

6556
van: sara
geplaatst op  21-06-2011 / 10:58 uur

Greenpeace en de spaarlamp. Wat men vergeet te vertellen dat spaarlampen slecht zijn voor de gezondheid maar goed voor philips de lampen zijn duurder en ze verdienen er flink aan.
In een spaarlamp zit kwik ze verspreiden een giftige stof er wordt geadviseerd goed te ventileren niet met je hoofd in de buurt van de spaarlamp te komen en ze niet te gebruiken in kleine ruimtes.

5708
van: Joyce
geplaatst op  14-10-2010 / 12:21 uur

Beste Greenpeace,

het verbaast mij dat jullie je in hebben gelaten met de spaarlamp. En er zelfs reclame voor maken. Wisten jullie dat de grondstoffen in de spaarlamp erg milieuonvriendelijk zijn? En dat i.e. voor de in de lage lonen landen geproduceerde spaarlampen, kinderhandjes vervuild zijn met die rotzooi en dat zij daardoor eerder sterven?

En wisten jullie ook dat het extra geld en energie kost om de spaarlampen af te laten voeren en alle rotzooi eruit te halen?

Wisten jullie ook, dat de spaarlamp in zijn totaliteit helemaal niet zuiniger is? Moet je ook eens kijken hoeveel mensen nu hun SPAARlampen helemaal niet meer uit doen? Wat een regelrechte onzin: ik heb s'avonds een gloeilamp branden. Echt een!!
En ik heb ervoor gezorgd dat ik dat de komende jaren nog lang kan doen.....

Wisten jullie, dat ik met verschillende burgers erover heb gesproken (over mijn ergernis van dat dit ons door de "piep" wordt gedouwd) en dat die mensen al ervaringen hebben met spaarlampen die het binnen een maand begeven?

Waarom doen julie hier eigenlijk aan mee?
Zoek eens naar de reacties van Engelse doktoren die goede argumenten hebben tegen de spaarlamp:
1. straling van de lamp die bij mensen huidreacties kan opleveren (en die zelfs kankerverwekkend kan zijn).
2. kwik dampen zijn gevaarlijk: je moet de kamer voor 15 minuten verlaten als er een kapot valt: fijn met kinderen in huis!!!
3. de straling die het oplevert (andere als in het eerste punt) is meer dan radiogolven...Maar ja, je bent een "PIEP" als je daar over spreekt.
Wat maakt het uit nog meer straling? ALs je gevoelig bent dan moet je maar een plekje in het bos gaan vinden.

Wanneer wordt de consument nu eens niet de dupe van geldbeluste fabrikanten? Of van een overheid die blindelings volgt...

En wanneer gaat u zich eerst eens informeren over spaarlampen in plaats van ze aan te bevelen.

Laten we ons richten op Zonne- en windenergie. En laten we onze stem klinken tegen de aankomende regering die wil dat diegene die nu alleen maar groene stroom afnemen (moi) en daar ook meer voor betalen dan de vervuilende stroom, er nog eens extra voor gaat betalen, ten bate van de overheidskas!!!!!!!!!! Want de ontwikkelingen richting duurzame stroom worden met 8 pocent naar beneden afgestemd....??!!
Dat is pas fout!!

Hartelijke groeten,
joyce

4967
van: Arie
geplaatst op  04-03-2010 / 19:28 uur

Ik heb de hele hut vol staan met spaarlampen en die branden bijna de hele dag om zolang mogelijk te sparen. Maar mijn vrouw maakt alles wat ik er mee spaar net zo makkelijk op door allemaal zooi aan te schaffen op de Zwarte Markt in Beverwijk. Het lijkt hier net een woonwagen met al die lelijke kamperspullen van de zwarte markt.

4966
van: Mandy
geplaatst op  04-03-2010 / 09:52 uur

Dear Purchasing Manager,
We are pleased to get to know that you are presently in the market for energy saving lamps, and as a specialized manufacturer and exporter for this product in China, we sincerely hope to establish business relations with your esteemed corporation.

Herewith pls find our competitive offer as flws:
Product: Candle Energy Saving Lamp: 11W, E14/E27
Product Size: 42*137mm
Material: 100% triphosphor powders
Packing: Color box or blister card packing as you required
MOQ: 5000pcs
Price: 1.10usd/pc Fob Ningbo
Payment:T/T or L/C
Delivery time: 30 days after receive your deposit

If the product we offered above is some different from what you require actually, kindly inform us in detail, we will be pleased to re-offer you as per your actual requirements ASAP.

Pls note that the product pictures will be sent to you upon your request,and you can order a sample first if you want to check our quality.

To konw more about our corporation, kindly visit our website:www.samdream.com

Any comments from you will be highly appreciated.Thanks in advance.

Best Regards

Yours sincerely
Mandy

Zhejiang Samdream Import & Export CO., Ltd
Address: Room 1309, Building A, Senhe Business Plaza, #238 Hanghai Road, Hangzhou, China
Tel:0086-571-86810328-8005
Fax:0086-571-86817271
Cell:0086-13738051162

4862
van: Hendrik
geplaatst op  03-02-2010 / 23:51 uur

Ikea, 3 spaarlampen voor 3 euro. Heb ze nog nergens goedkoper gevonden.

Maar het hebben van spaarlampen moet natuurlijk geen reden zijn om extra lampen op te hangen.. zovan 'het kost toch bijna niks'. Dan schiet je er niks meer op..

3859
van: Hilbert
geplaatst op  06-01-2009 / 19:29 uur

Besparen met spaarlampen t.o.v. gloeilampen is niet zoals het lijkt; gloeilampen zetten hun energie voor een groot gedeelte om in warmte en gebruiken dus niet alle energie om licht te produceren. Maar die warmte is geen verloren energie. De warmte die je lampen afgeven in je interieur zorgt ervoor dat de centrale verwarmin minder hard hoeft te werken.
Daarbij komt dat spaarlampen meer energie kosten om te produceren en als afval te verwerken. Het is ook nog eens chemisch afval.
en je kunt spaarlampen nog steeds niet dimmen voor een beetje meer sfeer.
Ze draven daar in Brussel soms een beetje door.
Gloeilampen daan verbieden vindt ik om bovengenoemde redenen dan ook grote onzin.

3856
van: Roderik
geplaatst op  06-01-2009 / 00:05 uur

Heb sinds kort spaarlampen van de lichtfabriek uit eindhoven, het type Tornado bevalt prima deze schijnen tot 80% te besparen op verbruik. opstarttijd valt mee, zo'n 5 sec.

3681
van: louis backus
geplaatst op  02-11-2008 / 18:26 uur

Hallo,

Ik wil best en eigenlijk heel graag spaarlampen gebruiken MAAR rondkijkend ook op internet) zijn prijzen varierend van 5 tot 23 euro's voor een lamp normaal(?). En dat weiger ik om te betalen. Wellicht dat u hiervoor een verklaring hebt? ik niet,Weet U een manier om deze lampen voor een redelijke prijs te kopen? Anders houd ik het bij mijn eigen standpunt: een gloeilamp die niet brandt is nog altijd zuiniger (en goedkoper dan een spaarlamp die wel brandt. Ik woon zeer dichtbij Belgie. Zijn daar de spaarlampen even duur?

Mag ik rekenen op een reactie?

Lou Backus

3646
van: Barbera
geplaatst op  23-10-2008 / 18:01 uur

Waarom heb je 16(!) spaarlampen nodig in één kamer? Ik heb 4 lampen in de kamer en vaak niet eens aan... Je kunt besparen door er een paar uit te doen...

3645
van: Marjolijn
geplaatst op  22-10-2008 / 23:17 uur

Ik heb alleen al in de woonkamer 16 spaarlampen branden elke dag en nacht. Hoe weet ik eigenlijk hoeveel ik al gespaard heb? Kan iemand me dat uitleggen?

3644
van: Sluis
geplaatst op  22-10-2008 / 18:50 uur

Top die spaarlampen, je moet ze alleen net als tl lampen bij de milieustraat inleveren met het oog op de schadelijke stoffen die er in zitten.

3382
van: pien
geplaatst op  19-07-2008 / 00:00 uur

Ik heb ook spaarlampen van ikea en die bevallen me prima

3381
van: Willem
geplaatst op  18-07-2008 / 22:57 uur

Er zijn nu ook spaarlampen die snel opstarten, bijvoorbeeld het type "fast start" van Sylvania, herkennen blijft lastig voor een leek. Wellicht advies vragen bij de vakhandel ipv Ikea.
Kijk uit met de koopjes van lampen onder de 3 euro. De levensduur is meestal behoorlijk korter. Er zijn zelfs "spaarlampen" met een levensduur van 1500uur. Ook de bekende merken hebben verschillende levensduren. zo heeft Philips een economy serie en een master serie waarbij economy zo'n 8000 uur meegaat en de master 15000 uur. Osram noemt het dulux-star en duluxel-longlife. Deze waardes zijn overigens onder de ideale omstandigheden.
Ook zijn er nu spaarlampen die geschikt zijn voor meerdere schakelingen op een dag, b.v de Osram Facility.


De kapjes zijn helaas niet meer leverbaar ze worden al enige jaren niet meer geproduceerd. Het merk was Attema, mocht je het nog willen weten.

3218
van: Yoke
geplaatst op  11-05-2008 / 10:35 uur

Hai Anneke,
Ik vind dit wel erg kort door de bocht, dat je de lampen niet neemt uit milieu-oogpunt. Wil je dan niet dat volgende generaties ook nog kunnen profiteren van energie? Of denk je, als ik dood ben, jammer dan, de rest zoekt het zelf maar uit?

3034
van: Gijs Rietveld
geplaatst op  24-03-2008 / 13:58 uur

Heb er één van Ikea die ook een lange opstarttijd heeft

3026
van: gigi
geplaatst op  23-03-2008 / 00:11 uur

ik heb spaarlampen van ikea!

3004
van: Gijs Rietveld
geplaatst op  15-03-2008 / 11:28 uur

De gratis spaarlampen van de gemeente Rotterdam zijn van het type dat een lange opstarttijd heeft.
De spaarlampen die ik al in huis heb geven direkt de volle lichtsterkte.
Waardoor wordt dit verschil veroorzaakt, en hoe kan je spaarlampen wat dit verschil betreft herkennen?

2787
van: mario
geplaatst op  03-01-2008 / 20:09 uur

Hee Theo Meijer,

Ik heb die kapjes maar ik wil er een paar bij maar kan ze niet meer krijgen. Waar kan jij ze nog kopen?? Weet je towvallig het merk? Ik heb de verpakking niet meer.

Mail me even: spaarlamp@mopper.coldmail.nl

2748
van: wil
geplaatst op  13-12-2007 / 16:34 uur

Mijn advies: spaarlampen kopen tegen actie prijzen(bijv onder de 3 euro). Indien je 4 spaarlampen koopt die 8 uur per dag branden 150dagen lang,(bij een tarief van 25ct/kwh) dan bespaart dat de consument 65 euro in het eerste jaar. (dat telt en niet de meer kosten die een producent maakt)

2621
van: frits
geplaatst op  11-10-2007 / 20:32 uur

hallo,

ik werk zelf in een lampenfabriek, welke is vast bekend voor velen van jullie,

ik ga jullie een geheimpje verklappen :

Om een spaarlamp te produceren en aan de man te brengen is 23 keer zoveel energie voor nodig dan het produceren en verspreiden van een normale gloeilamp, hierbij moet je denken aan duurdere productiekosten, vaak duurdere en speciale verpakkingen, het verkopen van een spaarlamp kost meer moeite want zo.n lamp is nogal veel duurder, er word dus meer reklame gemaakt, en zijn er meer mensen in de weer om dit product aan de man te brengen. daarbij moet je denken aan vertegenwoordigers e.d.

al met al : alles bij elkaar opgeteld is een spaarlamp zeker niet beter voor het milieu. de prijs/verbruik verhouding ligt wel lager dan een gloeilamp, maarja wie denk je dat die reklames uiteindelijk gaat betalen ? de consument misschien ? ik ben bang dat veel mensen voor de gek worden gehouden door de zogenaamde spaarlamp, aan het einde van de rit is het niet beter voor het milieu en zal het maar een paar dubbeltjes in je portomenee schelen, weet je wat pas milieu-vriendelijk en goedkoop is ? : LED-verlichting,

2326
van: richard visser
geplaatst op  29-05-2007 / 10:19 uur

gebruik een knypkat dan heb je geen batteryen meer nodig, verder betaal ik door zuinig gebruik meer aan vaste lasten dan aan energiegebruik

2322
van: Herman .Malmberg
geplaatst op  28-05-2007 / 19:39 uur

Ik denk niet dat het ons wat op levert.
Want als er minder afgenomen wordt zal het uurtarief duurder worden want die centrale,
kost geld en de aandeelhouders moeten toch hun geld hebben denk maar aan het kwartje van kok
dat is een mooi voorbeeld

2309
van: stuffie
geplaatst op  22-05-2007 / 16:07 uur

Ik vind het "opstarten" van een spaarlamp een probleem. Het duurt zo lang voordat ze op volle sterkte branden, waardoor ze niet geschikt zijn voor plekken waar ze even aan moeten (hal, wc, kast, etc).

1963
van: sunig type
geplaatst op  03-02-2007 / 17:30 uur

er zijn wel terra cotta spaarlampen te koop van philips bijv. bij blokker.

1762
van: Daan
geplaatst op  08-12-2006 / 00:14 uur

Opzich prima die spaarlampen, maar het is in de meeste gevallen toch wel een sfeer-killer.. waar blijven de 'terra cotta' spaarlampen (tegen een redelijke prijs)?