Rijkerleven.com maakt gebruik van cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en advertenties te personaliseren. Als je deze site gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.   AKKOORD   Meer info tonen

English Español Nederlands

website: DJ BastiQ

Aluin

Als heel goedkope deodorant is aluinsteen super te gebruiken. het kost nog geen 2 euro (bij de plaatselijke drogisterij) en je doet er ongeveer een jaar mee!

Note Rijkerleven:
De Romeinen kenden al Aluin en gebruikten het als beitsmiddel voor een betere aanhechting van de kostbare purperverfstof op de mantels van de belangrijkste senatoren. Dit aluin werd hoofdzakelijk gewonnen in bepaalde berggebieden van Klein-Azi.

De steen van vulkanische afkomst wordt al generaties lang gebruikt als een natuurlijke deodorant omwille van zijn desinfecterende eigenschappen en antibacterische werking. De steen werkt bloedstelpend en helend en werd daardoor ook veel gebruikt om ongelukjes bij het scheren te verzachten. De aluin bindt zich aan eiwitten van de beschadigde huid waardoor deze samentrekt en de bloeding stopt.

Aluin is oplosbaar in water. Je kunt het simpelweg aanbrengen door het blokje een beetje nat te maken aan n kant, en het blokje vervolgens aan te brengen onder de oksels, een beetje zoals een roller deo.

Ingezonden door: Eliza

terug naar categorie »

Reactie plaatsen:
je naam:
je e-mailadres:
(niet zichtbaar op website & niet verplicht)
vul hieronder je reactie in:
Om een onderscheid te kunnen maken tussen handmatig verzonden reacties en automatisch verzonden reacties, is verificatie vereist. Bereken onderstaande som.
vijf plus drie is ...
Vul de uitkomst van de som hier in (in cijfers):
11029
van: ciska kromkamp
geplaatst op  10-06-2015 / 16:03 uur

aluin is verder beter voor je lichaam te gebruiken in alle andere deodorants zit een hele hoop troep heb ik begrepen van iemand die borstkanker heeft gehad.slap dat de regering hier nog steeds niks mee doet ?

9821
van: Sara
geplaatst op  25-02-2014 / 17:43 uur

Aluin niet weggooien, is goed tegen wondjes,,maar ook mee insmeren als je een lange wandeling gaat maken. Smeer het vantevoren op je voeten. Je zult zien dat je veel minder blaren hebt.
Ik koop deo stick. Doe ik ook in mijn eentje ongeveer 5 maanden mee. Dus geen roller of verstuiver gebruiken

9699
van: moi
geplaatst op  18-01-2014 / 12:50 uur

Ik ben geen fan van aluin.. al die geruchten dat het ongezond xou zijn.. ik heb een betere manier:

meng maizena 1lepel tegen zweet
meng 1lepel natriumbicarbonaat /baking soda tegen geur
en meng een lepel kokosolie (evt ontgeurde variant)

Ik zet de olie even op de kachel zodat hij smelt.. dan goed roeren enzo tot hij hard word zodat de middelen goed gemengd zijn

de verhouding twijfel ik een beetje over.. gewoon doen en je hebt het beste deodorant die er is!

9460
van: Maria
geplaatst op  19-09-2013 / 11:27 uur

Helaas, ik heb het lang geprobeerd maar het hielp niets. Ik stonk als een otter ...