Rijkerleven.com maakt gebruik van cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en advertenties te personaliseren. Als je deze site gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.   AKKOORD   Meer info tonen

English Español Nederlands

website: DJ BastiQ

Strijken

Moet alles wel gestreken worden? Wanneer je toch aan het strijken bent, bewaar dan de zakdoeken en/of theedoeken tot het laatst. Voordat je hieraan begint, trek je de strijkijzerstekker uit het stopcontact en met de restwarmte strijk je zo nog even gratis door.

terug naar categorie »

Reactie plaatsen:
je naam:
je e-mailadres:
(niet zichtbaar op website & niet verplicht)
vul hieronder je reactie in:
Om een onderscheid te kunnen maken tussen handmatig verzonden reacties en automatisch verzonden reacties, is verificatie vereist. Bereken onderstaande som.
vijf plus drie is ...
Vul de uitkomst van de som hier in (in cijfers):
2809
van: T.S. Ricken
geplaatst op  10-01-2008 / 16:46 uur

Ik strijk alleen de kleding die ik netjes voor mijn werk draag, verder niets meer. Als je de moeite neemt om de andere kleding netjes aan de waslijn hangt en later netjes opvouwt en onder op de stapel legt dan vouwt het zichzelf.

1983
van: gipsy
geplaatst op  06-02-2007 / 14:41 uur

wie kan mij vertellen hoe ik tehuis etiketten uit textiel kan krijgen?

1867
van: Franca
geplaatst op  10-01-2007 / 15:10 uur

Ik strijk de overhemden van mijn man meestal meteen vanuit de wasmachine.
Alle kreukels eruit en op het hangertje verder laten drogen. Werkt perfekt.

1110
van: Carla
geplaatst op  12-02-2006 / 15:12 uur

Theedoeken en handdoeken kun je beter niet strijken met de strijkbout. Ze nemen dan minder goed vocht op, waardoor je sneller een nieuwe moet pakken, meer was krijgt, dus meer energie verbruikt.

1050
van: annelies
geplaatst op  21-01-2006 / 00:20 uur

Een verkreukelde jurk kan je ook weer glad krijgeen door mee de badkamer in de nemen (op kapstok hangen) terwijl je douched (de stoom doet de kreukels weg).
Mij is wel altijd gezegd dat je theedoeken en zakdoeken goed heet moet strijken om de bacterien te doden...

968
van: esther
geplaatst op  14-01-2006 / 01:56 uur

Je kleding word ook heel erg glad door eerst een kwartiertje in de droger te droegen daarna de kleding eruit halen en de rest hangend drogen bespaard kosten op de droger en van het strijkijzer

623
van: juud
geplaatst op  12-08-2005 / 17:40 uur

Ik strijk mijn kleding met mijn handen zodra ik het uit de wasmachine haal. Het droogt dan zonder kreukels op, mits je het redelijk ophangt natuurlijk. Blouses, shirts e.d. klop ik goed uit en laat ik op een kledinghanger drogen, dit voorkomt de afdruk van knijpers.

537
van: irma
geplaatst op  05-06-2005 / 12:03 uur

Op de camping strijk ik nooit iets, maar door handig ophangen van de was en snel opvouwen na het drogen kan dat dus zonder strijken. Spijkerbroeken leg ik wel eens in de stoel waarop je zit. De lichaamswarmte strijkt dan de kreukels eruit. Als je een rustige slaper bent kun je de broek ook onder je slaapzak leggen.
S'morgens is je broek gladder.

381
van: heleen
geplaatst op  05-02-2005 / 19:43 uur

Stijken! Ik strijk niet graag. Je kleding schijnt er nog van te slijten ook, dus als het even kan vouw ik de spullen meteen na het drogen goed op. Even met de handen glad strijken wil ook al heel veel doen. Aangezien mijn 'mannen' graag 'nette' spijkerbroeken dragen ben ik verplicht ze te strijken, maar na broeken bloezen en rokken stopt het bij ons echt!

327
van: S. Verbaan
geplaatst op  20-12-2004 / 15:44 uur

Wat je ook kunt doen, is de was net niet helemaal droog laten worden. (Doe je dit in de droger dan spaart dat dan al energie). Dan ga je de was strijken. Doordat het niet niet helemaal droog is, strijkt het gladder, ben je korter bezig en dus ook goedkoper. En de warmte van het strijkijzer droogt tevens ook nog. En mag er iets dan nog niet helemaal droog zijn, dan hang je het nog even op. Dan hangt het dus gestreken droog te worden. Dit scheelt echt heel veel energie.

102
van: T. Kooistra
geplaatst op  07-03-2004 / 21:00 uur

Het nadeel van strijken is, dat je na verloop van tijd steeds heter moet gaan strijken. Wat meehelpt met bijvoorbeeld overhemden, is het goed uitslaan en stevig trekken aan de mouwen en onderkant zodra je het uit de wasmachinen haalt. Ook de (bovenste) knoopjes dichtdoen scheelt, dan droogt het mooi in model.

66
van: ivon
geplaatst op  28-10-2003 / 19:06 uur

Als je meteen alles mooi opvouwt, en niet op een hoop in de wasmand scheelt dat een enorme berg strijk

40
van: henriĆ«tte
geplaatst op  07-06-2003 / 18:53 uur

Of je alles moet en wil strijken is je eigen keuze.Als het zomers op de wind gedroogd is kan een overhemd soms zo de kast in en dat scheelt strijken .M'n schoonmoeder vouwde altijd theedoeken en kussenslopen enz op en legde dit onder de kussens van de bank en zei altijd zo wordt het ook gestreken .Dat is ook een manier.Er zijn mensen die spijkerbroeken , ondergoed enz strijken , dat gaat mij persoonlijk te ver .Maar ieder stelt z'n eigen eisen aan dingen .