Rijkerleven.com maakt gebruik van cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en advertenties te personaliseren. Als je deze site gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.   AKKOORD   Meer info tonen

English Español Nederlands

website: DJ BastiQ

Niet te veel wasmiddel

Gebruik niet te veel waspoeder. Grote hoeveelheden waspoeder leveren geen betere resultaten, ook niet bij erg bevuilde stoffen. Integendeel, ze veroorzaken meer schuimvorming, waardoor de wrijving vermindert en dus ook de wasresultaten. Bovendien wordt het minder goed weggespoeld en kan het zich vastzetten op het wasgoed en deze beschadigen.

De dosering hangt af van de hardheid van het leidingwater en de vuilheid van het wasgoed. Ze is afhankelijk van product tot product en staat op de verpakking vermeld. De hardheid van het leidingwater kun je opvragen bij de waterdistributiemaatschappij.

Wanneer je geconcentreerd waspoeder gebruikt heb je maar de helft van de hoeveelheid wasmiddel nodig om dezelfde hoeveelheid was te doen. Met de meest geconcentreerde wasmiddelen heb je aan 75 g waspoeder genoeg voor een 5 kg was, terwijl dat met het klassiek poeder voor dezelfde hoeveelheid 175 g is. Dat bespaart niet alleen 23 kg waspoeder per jaar, het milieu wint er ook op.

terug naar categorie »

Reactie plaatsen:
je naam:
je e-mailadres:
(niet zichtbaar op website & niet verplicht)
vul hieronder je reactie in:
Om een onderscheid te kunnen maken tussen handmatig verzonden reacties en automatisch verzonden reacties, is verificatie vereist. Bereken onderstaande som.
vijf plus drie is ...
Vul de uitkomst van de som hier in (in cijfers):
11473
van: henk de spermatank
geplaatst op  02-02-2016 / 09:20 uur

wasmiddel is gay en hoerenzoon

11435
van: ron
geplaatst op  13-01-2016 / 14:27 uur

ron is een vies kindje

9566
van: Silvana reids
geplaatst op  28-10-2013 / 09:59 uur

Dit is erg lastig inderdaad. Meeste mensen letten niet op de hoeveelheid wasmiddel.

4316
van: jacqueline
geplaatst op  22-06-2009 / 13:01 uur

Volgens de expert-winkel waar ik mijn wasmachine kocht, is anderhalve eetlepel waspoeder eer dan voldoende voor een volle trommel met normaal vuil wasgoed.Dat is een stuk minde dan 75 gram!

Voor losse bloesjes en spullen die afgeven zo heb ik een wasemmertje met delsel: water en een heel klein beetje zeep erbij, deksel erop, aantal keren omfraaien, lucht eruit laten ontsnappen en half uurtje laten staan. Dat scheelt heel wat halve machines en omdat je minde zeep gebruikt, heb je ook minde spoelwater. Dat laatste gebruik ik overigens wer om het stoepje te schobben, of om het volgende bloesje in te wassen.
Tupperware heeft van die wasemmertjes, maar een mayonaise emmer (halen bij de snackbar) werkt ook,. Als je e maar voor zorgt dat de dekel er goed op zit.

3271
van: melie
geplaatst op  02-06-2008 / 13:38 uur

soda is inderdaad prima om mee te wassen. ipv wasverzachter is ook goedkope werkazijn goed bruikbaar. Nee, dat ruikt echt niet zuur na afloop. Bovendien breekt werkazijn kalk af dus je wasmachine vaart er ook wel bij.

1946
van: Petra
geplaatst op  31-01-2007 / 16:01 uur

Je kunt ook wassen met de wasnoot. 3 of 4 nootjes in een builtje bij je was op 40 graden en je was is weer fris. Hardnekkige vlekken wel even voorbehandelen met zeep. De wasnoot wast prima en is milieuvriendelijk, bovendien kun je er ook nog zelf allesreiniger mee maken. Voor info. www.wasnoot.com of tel. 0475-488222.

550
van: Nanda
geplaatst op  06-06-2005 / 14:25 uur

Inderdaad een schep soda (dit heeft ook een ontkalkende functie!) en per wasbeurt gebruik ik 1 koffieschep. De was wordt prima schoon. Mocht ik echt vuile was hebben dan laat ik het weken in een emmer water met zout.

498
van: alie van den nagel
geplaatst op  27-04-2005 / 15:20 uur

Een schep soda bij het waspoeder doet ook wonderen voor hardnekkige vlekken.