Rijkerleven.com maakt gebruik van cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en advertenties te personaliseren. Als je deze site gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.   AKKOORD   Meer info tonen

English Español Nederlands

website: DJ BastiQ

Sorteer het wasgoed

Sorteer je wasgoed naar de aard, kleur, mate van vuilheid etc. Kies vervolgens een aangepast programma en wasmiddel. Kijk hiervoor naar de kledingetiketten. De gebruikte symbolen geven maximumwaarden aan. 40°C op een etiket betekent dat de stof mag worden gewassen op een temperatuur van maximaal 40°C, niet dat het moet.

Gebruik het voorwasprogramma van je machine bij erg bevuild linnen. Je kunt het echter ook een tijd laten inweken en vervolgens wassen zonder voorwas.

terug naar categorie »

Reactie plaatsen:
je naam:
je e-mailadres:
(niet zichtbaar op website & niet verplicht)
vul hieronder je reactie in:
Om een onderscheid te kunnen maken tussen handmatig verzonden reacties en automatisch verzonden reacties, is verificatie vereist. Bereken onderstaande som.
vijf plus drie is ...
Vul de uitkomst van de som hier in (in cijfers):
4397
van: Anja
geplaatst op  08-08-2009 / 14:48 uur

Je kan je afvragen wat goedkoper is:
1. Alle was bij elkaar gooien en veilig op 30 of 40 graden wassen en er dan achter komen dat het wit onder de zwarte en bonte pluisjes zit en viceversa.
2. Alles op kleur scheiden en alles in een goede en zuinige wasmachine op 30 graden op kort programma met 1 koffielepel wasmiddel.

Ik kies voor het laatste om mijn kleding netjes en als nieuw te houden. Ik wil best wel besparen maar ik hoef er dan niet als een sloeber of kamper bij te lopen in slonzige pluizige jleding.

4396
van: Jane
geplaatst op  07-08-2009 / 14:57 uur

ik was mijn onderbroeken, waarop in het etiket staat 40°C, gewoon op 60°C. Mijn shirtjes die op 40°C mogen, was ik op 30°C, i.v.m. het milieu.

2861
van: Tracey
geplaatst op  21-01-2008 / 21:00 uur

Theo, wb die 40 graden heb je wel gelijk, maar als je verder alleen maar onzin uit kan kramen, kan je misschien maar beter je mond houden, want op deze manier kom je wel een beetje dom over, vind ik.

2860
van: Theo
geplaatst op  21-01-2008 / 19:48 uur

Beste Eline, luister je altijd naar je ma? 40 graden is echt voldoende om je was schoon te krijgen ..............verwijderde tekst door redactie RijkerLeven....... Maar 40 graden is anders echt heet genoeg.

2859
van: Eline
geplaatst op  21-01-2008 / 17:47 uur

Mijn ma zei dat je gerust iets op 60° kan wassen als er 40 op het etiket staat, om niet 2 verschillende halfvolle machines te moeten draaien. Die limiet staat er alleen maar op zodat fabrikanten zeker geen proces aan hun been krijgen.

538
van: irma
geplaatst op  05-06-2005 / 12:13 uur

Op de zolder, naast de wasmachine, staan bij ons vijf gekleurde kratten. Elke kleur staat voor de kleur was. Wit= wit gekleurde kleding, zwart= donker-bond, rose= licht-bond, rood= rood gekleurde kleding ( dit in verband met afgeven van de rode kleur), een oude oranje voor handdoeken en theedoeken e.d.
Ieder lid van de familie sorteert zijn/haar eigen was in de bakken. Dat scheelt een heleboel gesorteer voor diegene die de was moet doen en het is leerzaam voor de kinderen. Daarnaast kun je meteen zien wanneer je een was kunt draaien, want een vol krat betekent een volle trommel.